LIETUVOS SOCIALINIŲ MOKSLŲ CENTRO TEISĖS INSTITUTAS

NAUJIENOS

IAFL pristato projekto EU-FamPro komandos išleistą knygą „The EU Regulations on Matrimonial Property and Property of Registered Partnerships“

Tarptautinė šeimos advokatų akademija (angl. IAFL – International Academy of Family Lawyers) 2022 metų rudens naujienlaikraštyje (p. 69–77) detaliai pristato projekto „E. mokymai apie Europos Sąjungos reglamentus dėl tarptautinių porų turto teisinių režimų“ (EU-FamPro) komandos išleistą knygą „The EU Regulations on Matrimonial Property and Property of Registered Partnerships“

Knygoje analizuojami du naujausi ES šeimos teisės srities dokumentai – Reglamentas dėl sutuoktinių turto teisinio režimo (Reglamentas (ES) 2016/1103) ir Reglamentas dėl registruotų partnerysčių turtinių pasekmių (Reglamentas (ES) 2016/1104), kartu vadinami reglamentais „dvyniais“. Knygoje siekiama ne tik atskleisti reglamentų nuostatų esmę, bet ir plačiau pažvelgti bei aptarti klausimus, kurie glaudžiai susiję su sutuoktinių ir partnerių turto teisiniais režimais. Autoriai taip pat apžvelgia susijusią ESTT praktiką ir nacionalinę teismų praktiką.

Knygą parengė mokslininkai iš penkių ES šalių: Italijos, Ispanijos, Slovėnijos, Kroatijos ir Lietuvos. Knygos moksliniai redaktoriai – Kamerino universiteto profesorė dr. Lucia Ruggeri, Lietuvos socialinių mokslų centro Teisės instituto vyriausioji mokslo darbuotoja Agnė Limantė ir docentė dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc iš Liublianos universiteto.

Knyga nemokamai pasiekiama: https://intersentia.be/nl/the-eu-regulations-on-matrimonial-property-and-property-of-registered-partnerships.html.