LIETUVOS SOCIALINIŲ MOKSLŲ CENTRO TEISĖS INSTITUTAS

NAUJIENOS

Vilniuje vyks Baltijos kriminologų seminaras „Kriminologija kintančiame kontekste: šiandienos atsakymai – klausimai rytojui?“

Kriminologija kaip ir visi – ypač socialiniai – mokslai nuolat išgyvena savirefleksijos poreikį, kai užduodami esminiai klausimai: kiek turimos mokslinės žinios yra adekvačios dabarčiai, kiek jų pagrindu teikiamos rekomendacijos duoda veiksmingų rezultatų praktikoje.

Kriminologija kartu yra ypatingas, nusikaltimus nagrinėjantis mokslas. O būtent nusikaltimai ir deviacijos yra indikatoriai, vieni pirmųjų pradedantys signalizuoti apie visuomenėje įvykusias transformacijas. Pastarieji metai visam pasauliui, taigi ir Baltijos šalims, buvo kupini iššūkių – pandemija, sustojęs socialinis gyvenimas, į tai reaguojanti ekonomika.

„Suprasti, kokiems visuomenės pokyčiams šios aplinkybės turėjo įtakos, greičiausiai prireiks daugiau laiko. Nepaisant to, su 34-uoju Baltijos kriminologų seminaru kviečiame trumpam sustoti ir pamėginti įvertinti kriminologinio aiškinimo galią jau šiandien: ar turimos žinios vis dar tinka paaiškinti čia ir dabar vykstančią nusikaltimų tikrovę, ar jos bus tinkamos rytoj? Galbūt rytoj turėsime kelti kitus klausimus ir ieškoti iš esmės naujų atsakymų? O galbūt atsakymus mes jau turime, tik juos pamiršome?“ – seminaro tematiką apžvelgia Lietuvos kriminologų asociacijos pirmininkė dr. Aušra Pocienė.

Su tokiomis intencijomis Lietuvos kriminologų asociacija drauge su Lietuvos socialinių mokslų centro Teisės institutu ir Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetu organizuoja tarptautinį Baltijos kriminologų seminarą „Kriminologija kintančiame kontekste: šiandienos atsakymai – klausimai rytojui?“. Čia, kaip jau įprasta, susirenka mokslininkai ir praktikai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Baltijos bei kitų pasaulio šalių.

Šiemet kriminologai bus laukiami Lietuvos sostinėje. Tarptautinis Baltijos kriminologų seminaras birželio 27–28 dienomis vyks Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete.

Seminaro kalba – anglų.

Renginys yra nemokamas:

  • Lietuvos kriminologų asociacijos nariams,
  • Baltijos kriminologų seminaro pranešėjams.

Seminaro dalyviams renginio kaina – 15 EUR, studentams – 7 EUR.

Dalyvių registracija vyksta iki birželio 15 d. 

Registracija laikoma įvykusia, kai:

  • užpildoma registracijos forma nuorodoje ir
  • atliekamas pavedimas į Lietuvos kriminologų asociacijos sąskaitą:

Pavadinimas: LIETUVOS KRIMINOLOGŲ ASOCIACIJA
Įmonės kodas: 302523988
Atsiskaitomoji sąskaita: AB SEB bankas
Banko kodas: 70440
Sąsk. Nr. LT14 7044 0600 0758 0784
Pavedimo paskirtis: Baltijos kriminologų seminaras

Išsamesnė informacija teikiama el. paštu kriminologija@kriminologija.lt

Seminaro pranešimų pagrindu bus išleistas specialus recenzuojamo žurnalo „Kriminologijos studijos“ numeris.

Seminaro programa čia.

Renginio „Facebook“ nuoroda.